Annons

BoIS besegrade TFF

Med ett tungt distansskott minuter före slutsignalen gav Hasan Cetinkaya Landskrona BoIS segern med matchens enda mål i dagens träningsmatch mot Trelleborgs FF på ett regnigt och blåsigt Ulkavallen.
– Väderleken var inget som passade oss, men samtidig stod vi upp bra mot ett fysiskt starkt TFF, summerade BoIS-tränaren Janne Jönsson som också gladde sig åt att 17-årige, fyller arton den 1 maj, Alexander Farnerud får chansen i Sveriges U 21-landslag. – Roligt för Alex som svarade för en del fina prestationer idag också, även om underlaget inte var det allra bästa. Men samtidigt är det roligt för hela laget, för killar till blågult får man inte fram om inte laget fungerar, menade Janne Jönsson och själv såg Alex ut att njuta trots den minst sagt usla väderleken.
– Uttagningen kom som en riktigt överraskning, det var absolut inget jag hade räknat med. Det känns otroligt bra och som en ny stor utmaning, det skall bli riktigt roligt, förklarade Alex som själv svarade för en del fina finesser på topp tillsammans med Daniel Nannskog.
– Vi spelade riktigt bra under en halvtimme i första, sen handlade det mest om att kämpa.
TFF började bäst, överraskade ett avvaktande BoIS och hade genom ex-BoISaren Greger Andrijevski ett fint skott strax utanför målramen.
BoIS kom emellertid igen efter den tama inledningen och gav TFF:s försvarslinje en hel del arbete.

BoIS mittfält kombinerade bra och enkelt smet bollen genom mittförsvaret och såväl Daniel Nannskog som Håkan Söderstjerna hade bra läge framför Pål Lundin. Men avsluten höll inte högsta klass.
– Vi hade problem med försvaret i första, men det rättade vi till och sen tyckte jag att vi hade bra grepp om matchen och skapade också läge för att avgöra, menade TFF:s tränare Alf Westerberg som såg Ola Larsson få på ett bra skott i början av den andra halvleken som Mats Svensson i BoIS-målet tvingades tippa till hörna.

Efter paus började det dessutom blåsa rejält och BoIS tappade då det mesta och bästa av spelet.
– Det är inget väglag för vårt sätt att spela fotboll, men samtidigt tyckte jag att vi stod upp bra och jobbade hela matchen. Tyvärr inbjuder väderleken inte till skönspel, men vi måste också lära oss att kriga för poängen, avslutade Janne Jönsson medan Alf Westerberg var besviken över förlusten.
– Vi hade väl så mycket av spelet och målet kom i ett läge när vi förde matchen. Men totalt sett är jag nöjd med vår insats, inte minst försvarsmässigt. BoIS skapade inte en riktig chans i andra halvlek, målet undantaget. Johan Laursen var stark liksom unge Daniel Mellander på sin ytterback. Totalt sett var det en bra genomkörare för vårt vidkommande.

En match att minnas, inte så mycket för de fotbollsmässiga kvalitéerna som för lagens kämpainstas som med all önskvärd tydlighet visade att serieallvaret rycker allt närmare.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser