Annons

Sug efter derbybiljetter

Kitt Thomsen var på plats redan klockan sju i går morse för att vara säkra några bra biljetter till den allsvenska premiärmatchen mellan Landskrona BoIS och HIF.
– Jag har suttit i bilen och väntat på att man skulle öppna, sa en nöjd Kitt när biljettluckorna slogs upp tre timmar senare.
– Vill man vara säker på bra biljetter så gäller det att vara ute i tid, analyserade han och blickade över kön som sakta växte sig allt längre. Från Eslöv hade Jan Inge Johansson kört för att försäkra sig om sina derbybiljetter.
– Vi är många i Eslöv som håller på BoIS, själv har jag följt laget sedan början på 70-talet och det är inte många matcher jag missat.
Köade för biljetter gjorde också flera kända boisprofiler. Bland dem Rolf Nilsson, målvakten som själv varit med om att dra rekordpublik till IP i samband med kvalet 1959 mot Degerfors. Publiksiffran 18 543 på IP är oslagbar.
– Jag har köat för biljett en gång tidigare, det var i Helsingborg för 20 år sedan. Nu är det min grabba Filip som skall ha biljetterna, han kör ner med familjen från Stockholm för att se matchen. Själv missar har derbyt eftersom jag är på Kanarieöarna och spelar golf, konstaterar Rolf i samspråk med Sven ”Skinka” Malmborg, en annan välkänd BoIS-profil i biljettkön.
De flesta av de 3460 biljetterna till sittplatsläktaren är slutsålda eller förhandsbokade. Till allmänhetens förköp i morgon finns bara ett hundratal biljetter kvar.
– Intresset har varit enormt och vi hade kunnat sälja det dubbla, tippade en nöjd Lars Persson, klubbdirektör med stressiga dagar veckorna före den allsvenska premiären mot HIF.
Nu är det en sanning med modifikation att sittplatsbiljetterna är slutsålda, två tidningar förfogar tillsammans över 550 biljetter som kommer att släppas matchdagen. Dessutom har drygt 500 biljetter skickats iväg till Helsingborg.
– Vi har olika åtagande mot sponsorer som innebär att vissa biljetter är bokade på förhand. Dessutom har vi sammantaget sålt omkring 1700 årsabonnemang i olika former, så biljetterna har gått åt.
I biljettkön gick snacket lätt och tongångarna var överlag positiva. – BoIS vinner med 3-1, inget snack om saken, tippade Jan Inge Johansson innan det var dags att dra hem till Elsöv igen och Göran Olsson, tidigare ordförande och trogen gäst på IP tippar en jämn match inför fullsatta läktare.

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser