Annons

Kulan i luften på Kasernplanen

Fotbollen var tillbaka på Kasernplanen, om än bara för en dag. Många var barnen som köade för en chans att få sätta en straff på BoIS-målvakten Jonas Sandqvist. Köerna var långa i café Nell Walden där Landskrona BoIS supporterklubb Black & White sålde biljetter till derbyt mot HIF.
– Härligt intresse och roligt att vara först med biljetterna, berättade Ulf Backman medan polarna Ola Hilding, Fredrik Lövberg och Daniel Oscarson sålde biljetter för glatta livet.
– Själv har jag årskort, men de här biljetterna kommer väl till pass åt arbetskamrater och dotter, konstaterade Johan Hansson och tippade samtidigt 1-1 i premiären mot HIF.
– Kan BoIS ta en poäng är det bra, analyserade han och samtidigt berättade Torbjörn Andersson från Malmö högskolas Idrottsvetenskapliga program om varför fotbollen kunnat uppnå en sådan stark position just i Landskrona. Han har sedan flera år forskat kring den svenska fotbollens kulturhistoria från 1800-talets slut och skrivit boken ”Från Gentleman till Huligan? – svensk fotbollskultur förr och nu”.
För tillfället bedriver han forskning om fotbollens plats i Landskrona. På Kasernplanen vaktade Jonas Sandqvist målet medan unga fotbollsentusiaster gjorde vad de kunde för att överlista honom. – Intresset för fotbollen är enormt och jag har aldrig upplevt att det varit större än nu, berättade BoIS andretränare, Urban Stoltz med förflutet i HIF.
– När jag var med spelade vi derby i ettan, nu blir det någonting helt annat. Fotbollen är verkligen i focus just nu. Urban fanns på plats tillsammans med spelarna Johan Andersson, Rasmus Lindgren och testspelande engelsmannen Kenny Pavey för att visa lite fotbollsfinesser.
Elisabeth Arvidsson, antikvarie på museet, bestämde sig för att göra en fotbollssöndag när BoIS tog steget upp till allsvenskan.
– Dessutom har jag fått lite mer känsla för fotbollen nu när min son Joel spelar i BoIS 11-årslag. Det finns onekligen ett starkt samband mellan fotbollen och Landskronaborna, det blir vi ständigt påminda om. Och många var också de som för första gången besökte museet igår när fotboll och BoIS stod på programmet.
– Det här är första gången jag är här och än har jag inte hunnit vara inne, får se om vi hinner med ett besök, avslutade Urban Stoltz som tillsammans med alla andra besökare trivdes bra i den sköna vårsolen.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser