Annons

BoIS testade engelsman

BoIS B-lag besegrade igår division 2 laget Ystad med hela 5-0.
Det lossnade dock inte ordentligt förrän i andra halvlek. I första hade BoIS kommandot och hade ett par frilägen, bland annat så var Robert Drwiega fri med målvakten två gånger utan att lyckas sätta dit bollen. Han skulle dock komma igen i den andra halvleken.
1-0 gjordes dock under matchens första hälft genom Alexander Farnerud som dundrade upp bollen i nättaket efter att ha blivit framspelad av anfallskollegan Drwiega i matchens 38:e minut. Bästa chansen innan målet hade Magnus Kjellsson, då BoIS tilldömdes en straff. Kjellsson slog den dock inte bättre än att Ystads målvakt kunde rädda.
I den andra halvleken lossnade det dock för de randiga. Halvleken var bara fem minuter gammal när Kjellsson fick revansch för sin straffmiss. Han kom fri på sin vänsterkant, avancerade mot målvakten och slog enkelt bollen i mål. 3-0 kom bara två minuter senare då Robert Drwiega gjorde sitt första mål för kvällen. Innan målet hade dock BoIS testspelare Kenny Pavey en ypperlig chans då han fick till ett vackert skott mot målvaktens vänstra kryss. Keepern lyckades med stor möda att tippa bollen till hörna. BoIS hade nu full kontroll på matchen och tillät inte Ystad att spela konstruktivt. I matchens 65:e minut var det dags för 4-0 och även denna gång var det Drwiega som förvaltade sin chans.
Magnus Kjellsson fick en löpboll på vänsterkanten och slog in lädret längst med mållinjen och Drwiega har väl sällan haft en enklare uppgift än att slå bollen i mål. Matchens absolut sista spark renderade även den i mål. Alexander Farnerud dribblade runt framför straffområdet och till slut hamnade bollen hos unge Christoffer Zachrisson som distinkt gjorde 5-0.
– Det var en komfortabel seger. Glädjande var att Magnus Thorvalson och Per-Ola Ljung spelade 45 minuter utan att känna av sina tidigare skador, säger Janne Jönsson.
Pavey får godkänt i sin första träningsmatch med BoIS. Kenny Pavey kom till Landskrona från England vid lunchtid och gick direkt till match. Med tanke på det får han godkänt i betyg och han hade en hel del fina inlägg och hörnor,
– Han är lite annorlunda jämfört med övriga i BoIS, och en av anledningarna till att vi vill se honom är att det inte finns några naturliga spelare i ungdomsleden som är av hans typ. Tilläggas bör dock att han förmodligen inte kan bli aktuell förrän till sommaren eftersom han spelat en registrerad B-lagsmatch för Bristol Rovers i vintras, fortsätter Jönsson och avslutar,
– Nu ska han vara här och träna en vecka. Håller han måttet får han testa i matchen mot Trelleborgs FF på tisdag. Sen får vi se hur vi gör.

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser