Annons

BoIS besegrade Halmstad

Halmstads BK hade mycket boll, men det var Landskrona BoIS som visade prov på effektivitet när man vände underläge 0-1 till seger med 2-1 efter oavgjort, 0-0 i paus.
– Landskrona vann rättvist, vi spelade bra en halvtimme och riktigt bra i femton minuter. Det räcker inte när man möter ett kvalificerat motstånd, summerade en självkritisk Jonas Thern, färsk tränare i HBK.
– Det blev en mycket underlig match för vårt vidkommande. Jag är mer än nöjd med spelet den avslutande halvtimmen, även om vi inte skall dra några stora växlar på den här segern, poängterade Boistränaren Janne Jönsson som tvingades låta två mittfältare (!). Magnus Kjellsson och Eric Röningberg, avsluta som innebackar.
– Tyvärr har vi lite småskador och sjukdom som ställer till det, men förhoppningsvis skall de flesta spelarna vara friska igen inom en snar framtid.
Halsmstad inledde bäst, hade mycket boll och stressade BoIS:arna rejält. Men samtdigt var gästerna mycket ineffektiva och det dröjde en dryg halvtimme innan det första skottet avslossades mot Mats Svensson i BoISmålet.
Halvlekens farligaste HBK-chans bestod av en frispark från nära håll i ribban. BoIS hade problem att komma fram till avslut, även om Håkan Söderstjerna vid ett tillfälle valde att passa istället för eget avslut. Halvleken på poäng till Halmstad.
Efter paus öppnade Halmstad riktigt bra och halvleken var bara några minuter gammal när Petter Hansson snuvade annars duktige mittbacken, Jonas Olsson, 19 år, och enkelt överlistade Mats Svensson i BoIS-målet.
– Jonas gjorde annars en mycket bra match så länge han orkade, han har så här långt visat fina kvalitéer och blir att räkna med framöver. Baklängesmålet blev en väckarklocka för BoIS som snabbt spelade över och förbi HBK:s tröga mittfält.
Inhopparen Alexander Farnerud firade stora triumfer och spelade bland annat fram Daniel Nannskog i ett läge som denne missade. Men skyttekungen från Superettan tog snabbt revansch för den missen. La läckert fram bollen till Mathhias Eklund som kvitterade med en knapp halvtimme spelad av andra halvleken.
Nannskog tog sedan vara på en retur från HBK:s burväktare Conny Johansson, som reflexräddade ett skott från Alex Farnrud. Med ett distinkt skott upp i nättaket fastställde Daniel Nannskog slutresultatet med dryga fem minuter kvar att spela.
– Jag är mycket nöjd med sättet på vilket vi genomförde matchen, det är något som vi skall ta med oss inför kommande matcher. Men nu är det viktigare att killarna blir friska och skadefria så att vi kan börja förbereda oss för allsvenskan, avslutade Janne Jönsson.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser