Annons

Talangfull bangolfare

För Christian Löfstedt, 15 år, är målet för säsongen en plats i bangolfklubben Linjens första lag och för att nå dit krävs timmar av målmedveten träning.
– Jag tränar minst, fyra, fem timmar i veckan och mer om det behövs, berättar Christian som för sina prestationer förra säsongen får ett av LISA:s ungdomsstipendium på 2 500 kronor förutom ljusstake, blommor och ära.
– Det var ett roligt besked och när jag i fjor var med i Skånelaget som vann ungdoms-SM för 5-mannalag var det en riktig höjdare, minns den talangfulla bangolfaren som lockades till filtmattorna av en kusin för fem år sedan.
– Tidigare var jag inte så sportintresserad, men bangolf passar mig bra. Man träffar mycket folk och det är ett roligt spel.
BGK Linjen kan idag räkna in över hundra medlemmar, mer eller mindre aktiva. Klubben såg dagens ljus 1987 i samband med att bangolfbanan i Badhusparken tagits i bruk året innan. För att klara av vintersäsongen lyckades klubben skapa inomhusbanor i Rackethallen.
Men tiderna förändrades och efter att ha varit utan inomhusbanor en säsong kunde klubben i höstas slå upp portarna till de nya lokalerna i Schlasbergs gamla industribyggnad.
– Här har vi fått helt perfekta lokaler och nu är det min och klubbens förhoppning att vi kan få behålla dem också i framtiden, berättar ordförande Berne Persson som så här långt bara lyckats utverka ett kontrakt över den här säsongen.
– Men sen skall vi göra en utvärdering och min förhoppning är att vi skall hitta en lösning så att vi kan vara kvar. För sportens utveckling är det viktigt att ha banor även vintertid och hit kommer spelare från hela södra Sverige, så det är bra reklam för kommunen.
Bangolf är en sport som passar alla åldrar och en av årets höjdare blir när klubben står som arrangör för Riksmästerkapen i mix fram på höstkanten.
– Det är en stor tävling som kommer att locka spelare från hela landet. Vi kör den i oktober och det blir en sporre för hela klubben.
Att satsa på ungdomar är viktigt för BGK Linjen och förutom Christian har även blott tioåriga Malin Jacobsson utmärkt sig som en av landets främsta i sin åldersklass. Hon lyckades förra säsongen ta två brons vid SM för ungdomar.
– Det var min bror Fredrik som började spela och jag fick följa med. Jag tycker det är roligt att spela, fast jag tränar inte så mycket, berättar Malin som har några år kvar i den yngsta klassen, C-ungdom upp till tolv år. För Christian Löfstedt handlar det om sista året som A-ungdom och förutom en plats i Linjens första lag har han ungdoms-SM i tankarna.
– Att göra bra resultat i SM är alltid en dröm och jag skall göra vad jag kan för att ta en medalj, avslutar Christian som gått runt de 18 banorna på 23 slag, ett mindre än klubbrekordet på 22 och banrekordet på 20 slag.
– Men Christian kommer att putsa sina siffror ytterligare. Han är en talang utöver det vanliga, poängterar Berne Persson innan det är dags att summera helgens tävlingar.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser