Annons

Samban i centrum för Karnevalen

När de lokala arrangörerna tackade nej fick Vänliga Landskrona blicka norrut, närmare bestämt mot Uppsala, för att hitta festfixare till årets Landskronakarneval.
Evenemang Uppsala med vd Anders Pettersson och marknadsförare Bengt Johansson kunde igår underteckna kontraktet som innebär att bolaget tar över ansvaret för årets karneval.
-Vi har tittat lite närmare på Landskrona och tror att karnevalen har stora möjligheter att fungera också ekonomiskt. För oss gäller det att rätt mun efter masäck och inte lova mer än vi kan hålla, förklarade Anders Pettersson och underströk att samban skall vara centrum för karnevalen i Landskrona.
– Det är samban som är karnevalens kärna och som gör hela evenemanget unikt i Sverige.
Ekonomiskt räknar Evenemang Uppsala, som dessutom arrangerar Fyrisfestivalen, Sommarfesten och Oktoberfetsen i Uppsala, med att få några stora sponsorer med i sambafesten.
– Genom att vi kör flera stora evenemang bör det finnas intresse från större företag att synas i anslutning till evenmangen, betonar Anders Pettersson och nämner Telia som ett exempel.
– Men vi har ännu inte klart med några sponsorer och vad gäller själva programmet så hoppas jag att vi kan ha lite mer att berätta om någon månad.
Förra året skulle karnevalen jubilera, då var det tio år sedan starten. Men en konkurs året innan och svagt intresse från kommunen att satsa pengar gjorde att samban uteblev.
Nu har politikerna tänkt om och kommunen satsar en miljon kronor som ekonomsik grund för evenemanget. Uppdraget att genomföra Karnevalen gick till Vänliga Landskrona.
– Men vi saknar den kompetensen som krävs och när vi sedan inte lyckades locka någon lokal arrangör så föll valet på Evenemang Uppsala som har erfarenhet av liknande arrangemang, förklarar samordnare Frank Haglund.
Årets karneval kommer att löpa i inkörda hjulspår. Musik utlovas för alla smaker, knallar och tivoli skall samsas med uppträde av olika artister. – Vilka artister det blir får vi se när vi vet mer om vilka resurser vi kan satsa, betonar Bengt Johansson som under 1970-talet själv spelade i en dansorkester, Ceges.
– Vi lyckades dessutom ta oss in på Svensktoppen, minns han med ett leende.
Närmast kommer de nya arrangörerna att samla in uppgifter om tidigare karnevaler och därefter börjar arbetet med att sy samman årets stora sommarfest i Landskrona.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser