Annons

Svagt år för Haldex

Haldex tvingas slå till bromsarna när luften går ur försäljningen i USA. Ett dåligt fjärde kvartal ligger bakom och det preliminära resultatet före skatt för förra året blir 112 Mkr, en minskning med 59 procent från år 2000.
– I Nordamerika har vi sett ett mycket kraftigt produktionsfall med 35 procent från en redan låg nivå. De som beställt släpvagnar annullerar order hos släpvagnstillverkarna, vilket direkt slår mot oss, skriver bolaget i sin pressinformation.
Någon omedelbar ljusning ser Haldex inte. I Nordamerika spås cirka 9 procent minskad produktion av tunga drag- och släpfordon i år, jämfört med år 2001. I Västeuropa pekar bedömningarna mot en nedgång på 12 procent.
Trots den vikande fordonsproduktionen tror Haldex att omsättning och resultat ökar i år jämfört med förra året. Årets första hälft förväntas bli fortsatt svag, men hoppet är att läget förbättras mot årets slut.
Någon negativ påverkan på produktionen i Landskrona får inte resultatet.

UPP

 

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser