Annons

Rekordår för Ventrafiken

När den siste passageraren gått i land på nyårsafton kunde Ven-Trafiken AB, som bedriver färjetrafik året runt till Ven från Landskrona, notera nytt passagerarrekord. Under året har inte mindre än 283.021 passagerare rest till och från Ven. Det är en ökning med 2,2% jämfört med det tidigare rekordåret 1996, och hela 8,3% jämfört med förra året.

– Utvecklingen under året har varit mycket glädjande, konstaterar rederiets VD Björn Boström nöjt och fortsätter,
– Vi hade en mycket fin sommarsäsong som följdes av rekordsiffror i september månad. Rekordresultaten har fortsatt under hösten och avlöst varandra – månad för månad.

Annons
 

Det fina vädret under sommaren i kombination med generellt ökat resande, inte minst av grupper och konferensgäster, är bl.a. orsak till årets ökning.
– Den satsning rederiet bl.a. tillsammans med näringsidkarna på Ven gör för att locka resenärer till Ven har varit effektiv, säger Björn Boström och förklarar att man naturligtvis är mycket nöjda med utvecklingen. Det är speciellt utanför högsäsongen antalet passagerare ökat.
– Fler och fler har upptäckt Ven inte bara som utflyktsmål på sommaren utan även som attraktivt resmål för konferenser, företags- och weekendarrangemang eller helt enkelt för endagsutflykter under vår och höst, fortsätter Björn Boström som även förväntar en fortsatt bra utveckling under 2002.

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser