Annons

Rutinerad försvarare valde BoIS

När norska Tipeligaklubben Bryne inte längre hade råd med Anders Friberg, 26 år, var Landskrona BoIS inte sena att erbjuda den tidigare TFF-försvararen ett nytt kontrakt.
– När BoIS hörde av sig behövde jag inte fundera länge, berättade Anders som nu återvänder hem till Lund där allting en gång började i Lunds BoIS och sedan vida Lunds BK vidare till Trelleborg.
– Efter fem år i Trelleborg kände jag att jag ville röra på mig och då lockade spel i Norge. Det blev två nyttiga år och nu känner jag mig mogen för nya utmaningar.
– Anders är en rutinerad och erfaren försvarsspelare som tillför vår trupp ytterligare kvalité, poängterade BoIS tränare Janne Jönsson som hoppas på ännu ett nyförvärv innan butiken stängs inför den allsvenska premiären.
– En mittfältare är vad som står på önskelistan.
Anders Friberg har bakom sig landslagsspel i pojk-, J- och ungdomslandslag och dessutom 99 allsvenska matcher i TFF.
– Min hundrade hoppas jag få spela mot HIF i premiären, sa han med ett leende och om sin nya klubb har han höga tankar.
– BoIS spelar en fin fotboll och har en bra mix i truppen, här finns både rutin och talang vilket kan bära riktigt långt. Jag tycker att Landskrona ser mycket intressant ut och sen är intresset för fotboll stort i stan, något som också påverkade mitt val.
Anders Friberg har rykte om sig att vara snabb, teknisk och placeringssäker. Egenskaper han haft glädje av i sin roll som mittback.
– Jag föredrar att spela mittback, men det är tränaren som tar ut laget, avslutade Anders Friberg som närmast skall leta bostad i barndomsstaden Lund innan allvaret börjar med Landskrona BoIS i mitten av januari nästa år.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser