Annons

Tummen ner för trådbuss


Landskronadirekts besökare gör tummen ner för trådbussen. Av de 246 som röstade var 150 eller 60 procent mot satsningen på en trådbuss från centrum till nya stationen.
Nyligen beslutade fullmäktige att satsa på en trådbuss som innebär att Landskrona kan bli först i Sverige med att återinföra trådbussar i stadstrafiken. En stor majoritet av fullmäktige gav klartecken för satsningen, hela 32 ledamöter var för medan 18 röstade mot.
Den nya trådbussen kostar 35 miljoner i investeringar varav staten står för 15. Driften kommer att kosta omkring 1,5 miljoner årligen. För majoriteten var det miljöargumenten som övervägde medan kritikerna tyckte att det var för dyrt. Runt om i Europa satsar flera städer på trådbussar, detta för att få ner utsläppen och nu blir alltså Landskrona först i Sverige. En pilotsatsning som majoriteten räknar med skall skapa positiv PR för kommunen förutom miljövänligare resande.
Men de argumenten bet inte på LA-direkts besökare, endast 36 procent var för satsningen, två procent visste inte medan 60 procent var emot.

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser