Annons

Hallgard nekar till brott

Svalövspolitikern Fredrik Hallgard nekar till allt när rättegången mot honom och fyra polacker inleddes. Hallgard står åtalad för cigarettsuggling i mångmiljonklassen och riskerar ett långvarigt fängelsestraff.
En fråga som rätten skall ta ställning till är om ladan på Torrlösa Prästgård varit en viktig omlastningscentral för smuggelcifaretter? Åklagaren menar att de åtalade undandragit drygt 13 miljoner kronor från statskassan.
Fredrik Hallgard var moderat vice ordförande i polisnämnden i Nordvästra Skåne, fick lämna sin post efter smuggelavslöjandet, han var också tidigare reservofficer och kyrkopolitiker.
Grovt tullbrott, alternativt grov olovlig befattning med smuggelgods är det åklagaren väckt åtal för, brott som kan ge fängelse mellan sex månader och sex år. Hallgard åtalas dessutom för urkundsförfalskning, efter att ha framställt en falsk faktura. Samtliga förnekade samtliga brott.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser