Annons

Landskrona med i friårsförsöket

Landskrona är en av tolv kommuner som får vara med i friårsförsöket nästa år.
Försöken med friår innebär att en anställd får ledigt mot att en arbetslös går in och inleds vid årsskiftet. Försöket ska pågå i tre år. Tolv kommuner får nästa år pröva på ett friår, Botkyrka, Göteborg, Hällefors, Lund, Västerås, Åmål, Strömsund, Katrineholm, Landskrona, Gällivare, Hultsfred och Piteå.
Friår innebär att en anställd kan ta ut ledigt från tre månader upp till ett år och kravet är att man ska ha varit anställd i minst två år. När en överenskommelse träffats kan arbetsgivaren fördröja ledigheten upp till sex månader.
Den som tar ledigt får 85 procent av a-kassan, men ingen ska få mindre än den lägsta a-kassenivån på 270 kronor per dag.

UPP

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser