Annons

Oenighet om karnevalstöd

En miljon kronor skall garantera en karneval i Landskrona nästa sommar, det hoppas kommunstyrelsen som sagt ja till bidraget. Men Folkpartiet Liberalerna hade en avvikande mening.
– Under flera år har Folkpartiet drivit linjen att karnevalen är ett kommersiellt arrangemang som till största delen ska bära sina egna kostnader. Vi håller fast vid den ståndpunkten, men är beredda att lämna ett mindre bidrag på en halv miljon, främst avsett att täcka kostnader kring el, avfallshantering och städning. Det är rimligt att kommunen bjuder på detta, men i övrigt låter marknaden sköta ett kommersiellt arrangemang som Karnevalen, säger Torkild Strandberg i en kommentar.
Från majoritetens sida menar man att en miljon kronor skall räcka för att arrangera en bra karneval nästa år. Och något extra kommunalt stöd i form av gratis el, städning och liknande blir det inte.
– Nej, miljonen skall räcka för att täcka evenemanget, poängterar kommunalrådet Lars Wallstén och tillägger att karnevalen aldrig tidigare fått ett så stort ekonomiskt stöd.
– Vi vill gärna se att karnevalen kommer igen, men det finns gränser för hur mycket kommunen kan satsa och vi anser att en miljon är tillräckligt. Från tidigare arrangörer har höjts röster på minst två miljoner för att klara ett arrangemang i den storleken som en karneval utgör. Även Turistrådet har föreslagit ett större stöd, men på det örat har kommunledningen inte lyssnat. För att slippa gå ut och göra upphandlingar av arrangörer kommer kommunen att resonera med Vänliga Landskrona om huvudansvaret.
– Vi kommer att ta ett resonemang med Vänliga Landskrona och titta på förutsättningarna att den vägen genomföra nästa års karneval och närmast blir det kommunfullmäktige som får säga sitt innan vi kan gå vidare, avslutar Lars Wallstén. Karnevalerna började 1992 och varje år gick de olika arrangörerna med förlust. De första åren var Bertil Hallengren ansvarig, sedan tog Peter Fridolf över och senast stod Anette Ahlrot som ansvarig och det slutade med konkurs. I år var det tänkt att karnevalen skulle jubilera, men av detta blev inget. Nu hoppas kommunledningen att en miljon kronor skall räcka för att karnevalen skall återuppstå nästa sommar.

UPP

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser