Annons

Landskrona SK lägger ner?

Fotbollens vardag är olika för klubbarna i stan. Samtidigt som Bois tar steget upp i allsvenskan och Borstahusen firar kvaltriumfen funderar Landskrona SK på att slå igen butiken. – Vi kommer att ha ett möte i nästa vecka och då får spelarna avgöra klubbens framtid, säger Torbjörn Nilsson, en hårt prövad ordförande. LSK, som bildades 1970, hade några fina år på 1980-talet och spelade så sent som 1992 i fyran. Men sen började kräftgången och klubben fick lämna femman 1995 för att sedan fortsätta ner i den lägsta av divisioner, sjuan. – Inför den här säsongen gjorde vi en satsning för att komma tillbaka. Det gick bra i början, men sen tappade vi och några spelare slutade mitt i säsongen. Nu slutade vi som sexa i tabellen och bristen på såväl spelare som ledare är ett stort bekymmer, understryker Torbjörn Nilsson som inte vet om LSK återfinns i årets upplaga av Nightcapen, den populära inomhusturneringen som brukar avsluta säsongen. – På senaste träningen var vi tre spelare och då känns det inte angeläget att ställa upp. Vi har begärt anstånd med anmälningen och skall diskutera frågan innan vi tar ställning. Landskrona SK skrotade ungdomsavdelningen för ett tiotal år sedan, ledarbristen ledde fram till det tråkiga beslutet. För två, tre år sedan gick B-laget samma öde tillmötes och idag återstår endast smulorna av vad som en gång var ett A-lag. – När jag kom till klubben 1993 var vi ett fint kamratgäng, tyvärr har det bara gått utför sedan dess och det känns mycket, mycket tråkigt, menar Torbjörn Nilsson som inte gärna ser att klubben fortsätter om spelare och ledare sviker. – Nej, det kan jag inte tänka mig. Lite ambitioner måste man ha med verksamheten. I årets serie slutade Wormo som fyra, men missade sedan i kvalspelet. LSK blev sexa medan Bolton slutade som särklassig jumbo. En oavgjord match och målskillnaden 13-81 blev Boltons facit. – Så vill vi inte sluta, då är det bättre att lägga ner. Lite snack om sammanslagning med Landora har förekommit, men det är knappast troligt eftersom LSK idag inte har mycket att slå samman. Om en dryg vecka vet vi om Landskrona SK kommer att spela vidare eller om den sista bollen har rullat lagets väg?

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser