Annons

Färgglad fågelprakt

Där var ett liv och ett kiv, för att tala med Strindberg, när burfågelvännerna bjöd in till den årliga utställningen. Under dagarna två kunde besökarna stifta bekantskap med färggranna fåglar från jordens alla hörn, nästan. – Även om intresset inte är lika stort som förr så har vi märkt en ökad medlemstillströmning under senare år, konstaterade ordförande Stefan Andersson som själv varit fågelentusiast sedan 1960-talet. -Har man en gång börjat så är det svårt att sluta. Det är en trivsam och rolig hobby, poängterade han och visade runt bland de många utställarna. Som sig bör utsågs vinnare bland de olika arterna och best in show gick till Lars Pettersson små och vackra kapucinersiska. – En mycket svår fågel att föda upp, här krävs perfekta förhållande för att man skall lyckas och detta är några riktigt fina exemplar, berömde Stefan Andersson som själv fick nöja sig med att bli tvåa i klassen Praktiker medan Bengt Berglund vann med läckra praktrosella isabell. Siv Rube tog hem klassen bästa kollektion med sina vitmaskade nymfparakiter och Patrik Håkansson vann klassen frukt- och insektsätare med sina Hartlaubs Turaco. För Landskrona Burfågelvänner betyder den årliga utställningen reklam och lite pengar i kassan. Pengarna behövs för att bekosta föredragshållarna som gästar föreningen. Föreningen har funnit sedan 1958 det har blivit en tradition att ställa ut fåglarna. – Förra året hade vi ingen utställning, vi hade haft SM året tidigare och det tog våra resurser i anspråk. Nu är vi tillbaka och vårt mål är att ha en årlig utställning. Bland veteranerna märks också Bo och Eva Örtegren som så länge de kan minnas haft fåglar. – Nu har vi inga inne, men väl ute i trädgården. Vi har ett 80-tal fåglar i några stora voljärer och det är en mycket trivsam hobby. Trivsamt var det också på utställningen om än en större fägnad för ögat än för örat.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser