Annons

Armand behöll mästarbältet

Världsmästaren Armand Krajnc besegrade klarat utmanaren Paolo Roberto på poäng i en VM-match som blev onödigt grym. Roberto gjorde allt för att överleva de sista ronderna och därför blev matchens avslutning mycket bökig och långt ifrån den propagandaboxning som bjöds i inledningen. – Jag har hela tiden hävdat att jag är en bättre boxare än Paolo. Idag visade jag att jag hade rätt. Paolo är en bra fighter, men det är jag som är den bättre boxaren, sa Armand efter matchen och visst hade han rätt. Paolo Roberto började annars riktigt bra och träffade Armand hårt med en vänster som överraskade. Då såg det för ett ögonblick illa ut för landskronafödde Armand. Armand skakade av sig inledningen genom att boxa smart kommande två ronder för att sedan öka tempot och ge utmanaren en rejäl lektion. I sjätte och sjunde ronden var Paolo riktigt illa ute och Armand tog sedan över totalt. Tyvärr tillät domaren Paolo att sabotera boxningen i slutskedet genom att hela tiden, med nedböjt huvud, gå in och trycka sig mot Armand som inte kom åt att boxa. Avslutningen på matchen blev ingen vacker syn, det handlade mer om att hålla sig på benen än att vinna för Roberto medan Armand misslyckades med målsättningen att vinna på knock. Närmast kommer Armand av allt att döma att försvara sin titel mot namibiern Harry Simon som har 18 raka segrar bakom sig och är en boxare av helt annan ull än Paolo Roberto. En eventuell seger över Harry Simon öppnar för de stora pengarna med motståndare som Bernhard Hopkins, Felix Trinidad, och kanske Oscar de la Hoya om han byter viktklass, som tänkbara motståndare i titelmatcher i USA som varit Armand Kranjcs mål ända sedan han tog WBO-titeln.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser