Annons

Korsvirkeshus i centrum rivs

Det gamla korsvirkeshuset på Trädgårdsgatan rivs och skall tillfälligt ersättas av en liten park. Senare skall kommunen ta ställning till hur bebyggelsen i området skall utformas. Den gamla lagerlokalen har stått tom i massor av år och trots framstötar från kommunen har den tidigare ägaren bara låtit förfallet fortsätta. När fastigheten inte längre gick att rädda beslutade kommunen att köpa den och riva. Men det vara inte helt utan kritik som köpet gick igenom. – Jag finner det värt att notera att det är en oroande utveckling att kommunen inköper och river eller renoverar fastigheter, och som skäl åberopar tidigare ägares misskötsel av fastigheterna, sa Folkpartiets Torkild Strandberg i en kommentar. – Jag respekterar de byggnadstekniska argument som förts fram om att husets kondition och konstruktion är för dålig för att kunna göra något åt. Samtidigt hoppas jag att detta blir startskottet för en förändring i kommunens syn på fastighetsskötsel och omvårdnad av gaturummet, avslutar Strandberg.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser