Annons

Whiskyfabrik på Ven

En ny whiskyfabrik på Ven med 30 nya arbetstillfällen har fått positiva förhandsbesked på sina ansökningar, skriver flera Skånska tidningar. Ägarna, bland dem Allan Karlsson, tidigare kommunalråd i landskrona och vd för MKB, hoppas kunna dra igång tillverkningen i slutet av 2002 eller tidigt 2003. Sedan tar det cirka sju år innan spriten kommer ut på marknaden. Arbetsnamnet lyder Ven&Sprit och fabriken ska ligga på en gård mitt på Ven omgiven av kornåkrar. Korn, som är huvudprodukten i whisky odlas på ort och ställe och håller så hög kvalitet att det exporteras till Skottland, whiskyns hemland. Ny väntar man på tillstånd att borra fram en källvattenåder på ön. En skotsk konsult har redan anlitats för att se till att whiskeytillverkningen går rätt till. Och kanske blir det pengar från EU:s strukturfond eftersom Ven är stödområde, skrivet TT.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser