Annons

Provtagning på Örjaborna

Nu har provtagningen på Örjaborna efter batteribranden på Boliden Bergsöe genomförts. Den delvis giftiga röken från branden låg tung över Örja, därför beslutades om provtagningen som skall visa om det finns förhöjda blyhalter i blodet. Yrekesmedicinska kliniken i Lund har tidigare testat de som arbetade med släckningen och där har inga alarmerande höjningar av blyvärdet i blodet konstaterats. Av 125 prover har fem visat något förhöjda värden, dock klart under gränsvärdet. Av de 125 hushållen i Örja har 75 personer tackat ja till en provtagning och om någon dag skall de få besked om det finns några förhöjda blyhalter i blodet. Proven som nu tas är rena säkerhetsåtgärder, några höga blyvärden räknar man inte med att upptäcka.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser