Annons

Callcenter i Gallerian 

Landskrona har fått sitt första Callcenter. Det är Västeråsbaserade Exedra Communication AB som etablerat sig i ett 800 kvadratmeter stort kontor med utbildningslokaler i Landskronas nya IT-Galleria \”Business Center Öresund\”. För närvarande har företaget sju anställda i Landskrona, men räknar med att ha c:a 30 anställda i Landskrona om ett år. – Vi tittade på flera olika alternativ för etableringen i Skåne, i Malmö bl.a. Men Landskrona hade alla fördelar – en trevlig stad och med en kostnadsbild på lokalsidan som vägde över till Landskronas fördel, säger Helene Cherif, platsansvarig i Landskrona. Vi fick mycket god hjälp av Utvecklingsstiftelsen i Landskrona, som verkligen \”sålde in\” sin stad till oss. Enligt Helene Cherif är Callcenter-branschen den snabbast växande branschen i Sverige med en årlig tillväxttakt på nära 30 procent och med ett förväntat anställningsbehov på c:a 125.000 personer inom en femårsperiod. Det handlar om outsourcing från företag som väljer Callcenter för t.ex reception/telefonväxel och hjälp med tidsbokning för försäljare m.m. Gustaf Hamilton, chef på Utvecklingsstiftelsen i Landskrona, gläds över etableringen. – Landskrona har ett extremt strategiskt läge i hjärtat av Öresundsregionen, vilket allt fler företag och aktörer upptäcker nu. Vi har med radikala åtgärder skapat unika möjligheter för etablering här – bl.a med ett eget register över varenda kvadratmeter ledig lokal i staden, skapandet av Landskrona FöretagsCenter med Företagsskolan samt utvecklingen av Företagsparken Kronan med läge precis vid E4-E6:an. Utvecklingsstiftelsen var också en av initiativtagarna till ombyggnaden av den gamla gallerian i Landskrona centrum till den helt nya IT-Gallerian \”Business Center Öresund\”. Allt fler företag etablerar sig nu i Landskrona, vilket genererar ännu fler arbetstillfällen. – Under fjolåret var vi tillsammans med bl.a Landskrona FöretagsCenter med om att skapa drygt 160 långsiktiga och varaktiga arbetstillfällen i Landskrona. Majoriteten av dessa jobb bildades i nystartade företag, säger han. Ett av dessa nystartade företag är handelsbolaget 2Media i IT-Gallerian som drivs gemensamt av Bo Andersen och Pia Wingren. De gick från arbetslösheten till företagandet via bl.a en utbildning i Företagsskolan hos FöretagsCenter i Landskrona och sysslar i huvudsak med trycksaksframställning. En av delägarna, Bo Andersen som förlorade sitt jobb när Hydro i Landskrona skar ner. – Jag fick en mycket nyttig utbildning på totalt 15 veckor uppdelat i tre olika perioder: först teori, sedan blandat teori och praktik och slutligen förverkligande. Skötte man sig där, var man i princip i gång med sitt företag när kursen var slut. Och det är vi nu, säger han. Även bland de befintliga företagen i Landskrona sker expansion. Ett av dessa är Stefan Pålsson AB som i dagarna påbörjar verksamhet i sina nybyggda lokaler på Företagsparken Kronan. Här skall ökad produktion av delikatesser av lax och ål gå på expert till bl.a USA, Japan, England, Frankrike, Spanien m.fl länder. – Varumärket säljer väldigt bra nu, efter framgångar vid bl.a Nationalmiddag på Kungliga Slottet och Nobelmiddag i Stockholm, säger VD Stefan \”Kryddan\” Pålsson. Vi räknar nu med att öka produktionen från 80 till c:a 130 ton per årsbasis i Landskrona.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser