Annons

Elever väljer Helsingborg

Som sexåring började Milma Rantamäki i skolan och fredags var det examensdags. – Det känns lite konstigt att skiljas från alla klasskompisarna, berättade Milma som tillsammans med Eva Karlsson samlades en sista gång på Västervång för att få avgångsbetygen och sedan avsluta dagen med en improviserad klassresa till Ven. Idag finns möjligheten för föräldrar som så önskar att låta barnen börja i skolan redan vid sex års ålder. Någon rusning till klasserna har det kanske inte blivit, men det finns en del föräldrar som utnyttjar möjligheten. – Eftersom jag är född i januari så tyckte mamma att jag skulle börja ett år tidigare och det ångrar jag inte, även om jag missat ett och annat för att jag var född fel år, minns Milma som fortfarande känner av hur det är att vara yngst bland kompisarna. – När de börjar övningsköra för körkort så får jag vänta, men det gör inte så mycket. Att Milma skulle vara yngre än klasskamraterna är inget som kompisarna tänker på och mobbning har det aldrig varit tal om. – Lite, men bara på skoj, sa en leende Eva Karlsson klasskompisen som räknar med att läsa vidare i Helsingborg till hösten. – Jag har sökt in till en skola där och det skall bli roligt att komma till en större stad. I tjejernas klass uppskattar man att endast tre, fyra elever kommer att läsa vidare på Gullstrandskolan. Övriga väljer Helsingborg. – Där finns fler och mindre skolor och dessutom är där mer att göra, menade Milma som inte ser pendlandet som något problem. – Nej, det tar bara tolv minuter med tåg, så det är inga problem. Från Gullstrandskolans sida har det uttryckts farhågor att elevantalet på vissa linjer kommer att minska dramatiskt. När Västkustbanan kom till stan så betonade politikerna att nu skulle det gå lätt att resa till Landskrona. Vad man glömde var att det går lika lätt att resa härifrån, vilket inte minst flera av kommunens topptjänstemän upptäckt. Och det sista sommarlovet kommer Milma Rantamäki och Eva Karlsson att njuta av sin ledighet. – Något sommarjobb har jag inte lyckats hitta eftersom jag är för ung, avslutade Milma med ett leende.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser