Annons

Spännande konst i hallen 

Genom konsten uttrycker Annica Stiernlöf mångtydiga budskap riktade mot betraktaren. Hennes verk skall betraktas, men också engagera och väcka till eftertanke. – Jag vill gärna kommunicera med besökarna och väcka en och annan fundering kring omvärlden, berättade Annica Stiernlöf i anslutning till vernissagen på hennes och Ann Wolffs utställning i Landskronas vackra Konsthall. Utställningen är onekligen en av de bättre som visats i hallen på senare tid. Båda konstnärerna visar prov på stor yrkesskicklighet inom respektive konstart. Ann Wolffs glasskulpturer är mycket uttrycksfulla och präglas av stora fantasi och symbolism. Annica Stiernlöf arbetar företrädesvis i papper, men visar även upp såväl teckningar som oljemålningar. – Jag har arbetat med papper i många år nu och trivs med materialets formbarhet, förklarade Annica Stiernlöf som hoppas få medverka i en workshop för skollediga barn senare i sommar. – Planerna finns och jag hoppas verkligen att det skall bli av. Det är bara stimulerande att få lära ut olika tekniker vad avser pappersarbete. Annica Stiernlöf har följt maken, ambassadör Sture Stiernlöf på dennes uppdrag runt världen. Det har inneburit att hon tillbringat 19 år utomlands i länder som gamla Sovjetunionen, Tyskland, England och nu senast fyra år i Sydkorea. – Konflikten mellan nord och syd blev väldigt märkbar när jag vid den 38:e breddgraden kunde se hur nordsidan grävt tunnlar under marken. Kanske för en framtida invasion, vad vet jag. Eller när jag hittade propagandabilder från norr som släpptes ner över Sydkorea. Båda erfarenheterna har resulterat i konstverk som visas i Konsthallen och flera av hennes verk har tydliga budskap. Som exempelvis den lilla ekorren som tampas med en jättelik grankotte. – Kanske är det vad vi kommer att se som en effekt av genmanipuleringarna, konstaterade hon retoriskt. Utställningen pågår under sommaren och redan nu på tisdag kan alla som så önskar besöka hallen och ställa frågor till Annica Stiernlöf som kommer att finnas på plats. – Jag vill gärna få kontakt med betraktarna och svara på eventuella frågor som kan dyka upp.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser