Annons

Byggbas i centrum 1 maj

För några dagar stod Byggnadsarbetareförbundets ordförande Ove Bengtsberg i centrum när byggjobbarna strejkade. Nu är strejken över och istället hamnade byggbasen i centrum vid socialdemokraterna 1:a majtåg i Landskrona. I sitt tal målade han med bred pensel över flera bekanta ämnesområde, arbetslöshet, vård och internationell solidaritet. Men det fanns även plats för hjärtefrågorna kring bostadspolitiken. – Boendet är ett viktigt välfärdsområde, för utan bostad inga barn och utan bostad inget folkhem. Därför uppmanar vi beställare och byggherrar att börja bygga så att vi kan bibehålla en hög bostadsstandard. Uppslutningen i demonstrationståget var kanske inte den allra bästa, ett par tre hundra deltagare marscherade genom centrum för att sedan samlas i Slottscaféet där kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson hälsade välkommen. Riksdagsman Anders Karlsson påpekade i sitt tal vikten av rätten att få demonstrera och betonade att firandet av 1 maj inte är något självändamål. – Det är en grundläggande demokratisk rättighet som alltid kommer att ha sitt värde så länge orättvisorna i samhället består. Firandet avslutades med clowner och skönsång av Systrarna Budja och nedräkningen för nästa års valrörelse har redan börjat.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser