Annons

Vacker cykelväg invigd

Thorild Andersson trampade med lätta tag och en förlig vind i ryggen utmed den nya cykelvägen från Glumslöv. Den hänförande utsikten över Hilleshögsdalar, Ven och Öresund kommer bäst till sin rätt från en cykelsadel. Igår invigdes den vackra sträckan för allmänheten. – Jag kommer precis från Frankrike och Breragne och där var minsann cykelvägarna inte alls så fina. Det här är en fantastisk stäcka och jag cyklar den ofta, berättar den i Helsingborg bosatte pensionären som på hemvägen gärna cyklar utmed kusten innan det är dags att svänga före de tunga Sandbergen. – Utsikten är fantastisk här och jag tror att den här cykelleden kommer att locka fler besökare till regionen, avslutar Thorild Andersson som inte kommer att närvara vid dagens högtidliga invigning. – Nej, då har jag annat för mig. Cykelvägen mellan Landskrona och Glumslöv har länge varit på tapeten och invigdes igår med trumpetframfar och högtidstal. Invigningen ägde rum vid millenniumstenen vid infarten till Glumslöv och Michael Gedda, chef för vägavdelningen inom Vägverket region Skåne talade liksom byalagets dito, Fedor Polacek. Efter bandklippningen till trumpetfanfar av Kalle Nilsson bar iväg utmed en av Sveriges vackraste cykeleder från Glumslöv i norr till Landskrona i söder.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser