Annons

Minus för gymnasiskola

Gymnasieförbundet gör en förlust på fyra miljoner, skriver Skånska Dagbladet och det är naturbruksgymnasiet i Svalöv som svarar för större delen av underskottet. Förra året gjorde \”Lantan\” i Svalöv en förlust på 1,5 miljoner kronor och nu skall skolan profileras och marknadsföras bättre för att locka fler elever i framtiden. En utredning är tillsatt för att se över verksamheten. Även Selma Lagerlöfsskolan dras med underskott, om än tillfälligt och dessutom har en felräkning av pensioner kostat en miljon. – Eftersom vi har ett överskott från tidigare år så kommer vi att täcka underskottet med egna pengar, säger ordförande Göran Nyström till Skånska Dagbladet. Även om intresset för de estetiska- och naturvetenskapliga programmen minskat är ekonomin bra och intress4et för andra program har ökat, så ledningen tror inte att ekonomin kommer att påverkas negativt.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser