Annons

Elever tvåa på UF-mässa 

Sex ungdomar från Gullstrandskolan tog hem en andra placering på den årliga UF-mässan i Malmö. Inte mindre än 170 företag, och över 800 personer, ställde ut i gamla mässhallarna i Malmö. Företag UF Target ställde upp i bästa logotyp och vi kom på andra plats i den tävlingen. Företaget var det enda bland skolans nio företag som fick pris på mässan och man hade fått hjälp med logotypen av Andreas Markdalen, webbmaster från Stockholm. Företaget gör gratis banguider till golfbanor och finansierar detta med hjälp av sponsorer. UF Target består av sex energiska ungdomar i åldern 18-19 år som arbetat med detta företag sedan skolstarten i höstas. Idén kom till från de två golfspelande killarna i företaget, båda går på golfgymnasiet. UF Target består av:, VD – Daniel Davidsson, Ekonomichef – Linda Olsson, Produktchef – Sanne Pettersson, Försäljningschef – Kalle Edberg, Personalchef – Caroline Söderstierna, Marknadschef – Elisabet Norrstam Ung Företagsamhet (UF) ska ge ungdomar i åldern 16-20 år kunskap om och förståelse för företagandets och arbetslivets villkor och betydelse. Ungdomarna driver under ett läsår ett miniföretag s.k. UF-företag från start till avveckling, med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet. Ung Företagsamhet är en ideell förening, som bildades 1980. UF engagerar årligen mer än 9 000 ungdomar i Sverige. Verksamheten är uppbyggd kring ett Förbund med säte i Stockholm samt 24 regionala föreningar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser