Annons

Malmöpågar tar över Strand

Det blir malmöpågarna Henrik Uhlmann och Christer Troglich som skall få Strandpaviljongen att leva upp igen efter konkursen. – Det är riktigt att vi tar över, men hur verksamheten kommer att se ut är för tidigt att säga. Nu skall vi studera förutsättningarna och sedan kommer vi att presentera våra planer mer detaljerat, berättar Henrik Uhlmann som inte är helt ovan vid miljön på Strand. – Nej, vi har samarbetet med Peter Fridolf och sett vilka förutsättningar det finns. Henrik Uhlmann driver tillsammans med sin bror Robert Extensive Music i Malmö och en av artisterna i stallet är Dr Bombay som för några år sedan sålde guld med en låt på låtsasindiska. Bland artisterna i övrigt märks Victoria Silverstedt och Dr Bombays alter ego, Dr Macdoo. – Vi har länge arbetat med artistförmedling och samarbetar med flera olika klubbar och restauranger i Sverige. Det är en erfarenhet som vi kommer att ha glädje av nu, förklarar Henrik Uhlmann som för 250 000 kronor köpte loss hyreskontraktet och lösöret av konkursförvaltaren. Killarna som nu tar över har huvudsakligen arbetat med discoverksamheten på lördagarna och det förmodligen också här som satsningarna kommer att ske. Under de år den nya krogen funnits är det just discot som varit motorn i verksamheten, matservering och traditionell dans har inte fungerat i samma utsträckning. – Lokalen är oerhört personalkrävande och det gör det svårt att nå lönsamhet i vanlig matservering, konstaterar också Peter Fridolf som bittert fick erfara hur kostnaderna rusade i taket när gästerna erbjöds ett brett utbud av produkter. Det var efter branden 1993 som nya Strand byggdes upp i rekordfart, men efter ett första succéår började problemen samtidigt som den svenska ekonomin kördes i botten. Dåvarande arrendatorn Mats Wilhelmsson sålde till Fredrik Lööw som tvingades i konkurs för två år sedan. När Peter Fridolf tog över trodde kommunen så mycket på hans förmåga att hyreskulder och obetalda avgifter växte till smått otroliga 785 135 kronor plus ränta innan konkursen var ett faktum. Av detta får kommunen 105 000 kronor i prioriterade fodringar, resten får skivas på minuskontot. Även om paret Uhlmann/Troglich ännu inte lämnat någon programförklaring så lär de knappast göra om samma misstag som tidigare arrendatorer och det innebär av allt att döma en hårdare satsning på den unga publiken som tagit Strand till sitt hjärta. Strands lördagsdisco drog gäster i tusental från hela Skåne, gäster som nu kan se fram mot en ny vår.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser